KALBURABASTI
Malzemeler
1 su bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un
İçi için
1 çay bardağı fındık(ince çekilmiş)Şerbeti için
3 su bardağı şeker3 su bardağı su
1/2 adet limon suyu
Yapılışı
Önce şerbetimizi hazırlıyalım. Soğuması için kaldıralım. Hamur yoğurma kabımızda tüm malzemelerimizi kullanarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurumuzu biraz dinlendirelim. Dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bir rendenin veya kalburun ters tarafında elimizle bastırarak avuç içi büyüklüğünde büyütelim. Hamuru büyütürken, rende veya kalburun hamuru şekillendirmesini sağlayalım. Ortasına çekilmiş fıdık içi koyup düzgün bir şekilde kapatalım. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Soğutulmuş şerbetimizi dökelim. Tatlımız şerbetini çektiğinde servis tabağına koyup afiyetle yiyelim.KALBURABASTININ ŞİFASI
01. Şişmanlatır, kanı fazlalaştırır. 02. Aç karna yenilirse vücudun kuvvetini artırır.
03. Göğsü yumuşatır, balgamı giderir.
04. Karın ağrısını giderir.
05. Karaciğeri besler.
Yorum Gönder