Menumuzde Mercimek corbasi
Yogurtlu Kofte Kebabi
Pilav(Pirinc veya bulgur pilavi)
Coban Salatasi
Tek Porsiyonluk Kunefe...
Gelelim Tariflerimize....
Corbamizin tarifini Buraya tiklayarak bulabilirsiniz..
Gelelim tariflerimize..
YoGurtlu Kofte kebabi:
Malzemeler:
300 gr kiyma (az yagli olursa iyi olur)
1 tane sogan
1 adet yumurta
1 tutam maydanoz
az kimyon
1 cay bardagi galeta unu( ben bayat ekmegi robotta cekip kullandim)
2 dis sarmisak
tuz,karabiber,kekik,az siviyag
Sosu ve Harci icin:
bayat ekmek(Kizartmak icin)
1 kase yogurt
2 adet domates
2 dis sarmisak
1 tatli kasigi salca
1 corba kasigi tereyagi,az siviyag
tuz
Hazirlanisi:
Kiyma bir kabin icine alinip uzerine sogan rendelenir,yumurta ilave edilir,maydanoz sogranir,sarmisak rendeleinr,baharatlar ilave edilip galeta unu ilave edilir ben robotta cektigim bayat eekmek icini ilave ettim ve yogurdum ayrica azda kofte baharati ilave ettim..Kofteler elle uzun parmak sekli verilerek tavada veya izgarada kizartilir..
Bayat ekmek kup kup dogranip bir tavaya tereyagi alinip eriyince ekmekler ilave edilip ocak kisilarak yavas yavas karistirarak ekmeklerin kuruyup kitir kitir olmasi saglanir..Ocaktan alinir.Bir tavaya domatesler rendelenir ve sarmisak dogranir az siviyag ve az tereyagi ilave edilip pisirilir biraz tuz atilip salca ilave edilir ve az daha pisirilip ocaktan alinir..
Yogurdu bir kaseye alalim ve sarmisagi rendeleyip icine tuzunu da ilave edip karistiralim..
Servis tabagimiza once kitir ekmeklerimizi alalim sossnra uzerine sarmisakli yogurdumuzu ilave edelim ve uzerine domates sosumuzu ilave edelim en ustede koftelerimizi dizelim afiyet olsun!!!!!
Yemegimizin yanina isterseniz pirinc veya bulgur pilavi da pisirebilirsiniz ..
Pirinc PIlavinin tarifini BURAYA tiklayarak bulabilirsiniz..
Yemegimizin Yanina COBAN SALATASI>>>
Malzemeler:
2 adet domates
1 adet iri kuru sogan
1 adet salatalik az maydanoz
siviyag,limon,tuz
Hazirlanisi:
Salatamiz icin once domatesleri kup kup dogruyoruz,soganimizi piyaz seklinde dogruyoruz,salataligimizi da kucuk kucuk dograyip karistirma kabinda karistiriyoruz limon ve tuz ,siviyagini da ilave edip karistiriyoruz...
Kunefemizin tarifine gelince...
Ben birer kisilik porsiyonlarda hazirladim ve cok fazla kadayif kullanmadim..
250 gr tel kadayif
120 gr tereyagi
2 corba kasigi sut
150 gr kadar mozorella peyniri(tuzsuz lor peyniri de olur)
uzerini suslemek icin antep fistigi
Serbet icin 3 su bardagi seker,2 su bardagi su.az limon..
Hazirlanisi;
Serbetimizi once hazirliyoruz..Su ve seker bir tencereye alinip 5 dakika kaynatilir ve az limon ilave edilip atesten alinir...Sogumaya birakilir..
Kunefemiz icin ise kadayifimiz paketinden cikarilip bicakla ince ince kesilip cok kucuk parcalar halaine getirilir daha sonra eritilen tereyagi ve sut ilave edilip guzelce yogrulur,her tarafina ayagin ulasmasi saglanir..daha sonra kaliplarimizin icine biraz kadayif alinip icine mozarella peyniri de ince ince serilir,daha sonra uzeri tekrar kadayif la kaplanip elkle guzelce bastirilir...Daha sonra 200 derecelik onceden isitilmis firina verilip alti ve uzeri kizarana kadar pisirilir .Firindan cikar cikmaz serbet gezdirilip antep fistigi serpilip servis edilir..ben yemekten yarim saat once kadar firina attim alti uzeri guzelce kizardi yemek yenirken de firindan alip serbetledim sicak sicak yeme imkanimiz oldu...Cok guzel bir lezzet uzerine de antep fistigi serpip susledim.
AFIYET OLSUN!!!!!!
Yorum Gönder