Sultan tatlisi bu tatliyi sevgili Aysenin blogunda gorup denemistim ..Bu aksam iftar sofranizi suslemesissni temenni ediyorum siddetle tavsiye ediyorum...
SULTAN TATLISI:
Malzemeler:
6 adet Yumurta,
1 su bardagindan bir parmak eksik seker
1,5 su bardagi un
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
ARA Kremasi:
2Adet slagroom(Kutu Krema)200ml
1 Vanilya
2 adet krema sertlestirici (Klop-fix)
2 kutu eksi krema(Krem Frech)
Bu malzemeleri bulamayanlar icin 2 poset kremsanti ve 2 cay bardagi soguk sut.
SERBETI:
2,5 su bardagi su
2,5 su bardagi seker
az limon
Hazirlanisi:
Yumurtalar,seker ,vanilya ile cirpilip beyaz kopuk halini almasi saglanir.Elenen un ve kabartma tozu ilave edilip tahta kasikla karistirilarak un ilave edilir.Borcam kalibin tabanina yagli kgit serilir ama yan duvarlari margarinle yaglanip unlanir... hazirlanan hamur borcam kalaibin icine dokulup 180 derecelik firinda alti ustu Kizarana kadar pisirilir.
Serbetimiz hazirlanir 2,5 su bardagi seker ve su 5 dakika kaynatilir,limon suyu ilave edilir..Sogumaya birakilir..
Kekimiz pistikten sonra firindan alinip sogutulur..Soguyan kek kaliptan cikarilip enlemesine ortadan ikiye kesilir..
Krema eksi krema,krema sertlestirici ve 1 adet vanilya, ile cirpilip koyulasinca enlemesine ikiye kesilen kekimizin icine krema surulur.. ust parca da uzerine kapatilir..
( Kremsanti kullanan kisiler icin de ayni islem kremsanti sutle cirpilarak ara kata surulur)
Hazirlanan ve soguyan serbet kekimizin uzerine gezdirilir...Hindistan cevizi serpilir...
AFIYET OLSUN!!!
NOT: Mihriban hanim olculeri sormus aslinda kalip olarak benim evde olmadigindan kullanmadim 4 kose en buyuk boy borcam tepsi olabilir buyuklugunu 32-34 cm lik yuvarlak bir tepsiye uygun gelecegini dusunuyorum su anda tepsimi olcemedim ..bardak olarak da kulplu cay bardaklari var buyuk su bardagi buyuklugunde onlardan kullaniyorum..
Yorum Gönder