0
bulgur pilavı



Başlığa bakar mısınız ? ne kadar da afili oldu. Kimisi şimdi altı üstü bulgur pilavı sotelenmiş sebzeli tavuk işte diyecek. Aman olsun.:))



İftar için güzel lezzetli bir tarif. Geçen akşam gelen misafirlerim için yapmıştım. Afiyet bal olsun arkadaşlar.. hayırlı iftarlar…

bu iki tarifimi de Gelibolu 17 ve Cafemis'in ev sahipliğini yaptığı Ramazan Etkinlikleri-1’e gönderiyorum.



DOMATESLİ NOHUTLU BULGUR PİLAVI

Malzemeler:

2 su bardağı pilavlık bulgur

1 su bardağı haşlanmış nohut

2 adet domates

1 bardak et suyu veya bulyon

Tere yağ, sıvıyağ

Tuz ve su

Yapılışı:

1-
Tereyağını ve sıvıyağı tencereye alıyoruz eriyen yağın üzerine yıkayıp süzdüğümüz bulgurları ekleyip bulgurlar tane tane olana kadar kavuruyoruz.

2-Daha sonra üzerine kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ilave ediyoruz.

3-Suyunu, tuzunu ve haşlanmış nohutu ilave edip pişmeye bırakıyoruz.



bulgur pilavı 2



JÜLYEN DOĞRANMIŞ SEBZELİ TAVUK

Malzemeler
:

2 adet tavuk göğsü

2 adet havuç

1 adet kabak

1 adet dolmalık biber

1 adet kırmızı kaypa biberi

Tuz, karabiber,köri

İstediğiniz baharatlar

Sıvıyağ



Yapılışı:

1-İlk olarak tüm malzemeleri jülyen doğruyoruz.

2-Yanmaz tavamıza jülyen doğradığımız tavukları koyup suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.

3-Pişen tavukların üzerine sıvıyağı ekleyip soteliyoruz.

4-Sotelenen tavukların üzerine pişme sırasına göre ilk olarak havuç daha sonra kabak, kırmızı biber ve yeşil biber ilave ediyoruz.

5-Tavamıza en son da baharatları da ekleyip yüksek ateşte sebzeleri yakmadan pişiriyoruz. Afiyet olsun…



Yorum Gönder

 
Top