YOĞURTLU ŞAKŞUKA (ADANA)
MALZEME LİSTESİ
3 adet orta boy kemer patlıcan
1 adet kırmızı çarliston biber (salçalık ya da tarhanalık biber de denir)
Kızartmak için;
1 su bardağı sıvıyağ
Sos için;
4 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
4 diş sarmısak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı elma ya da üzüm sirkesi
1 tatli kasigi toz şeker
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Üzeri için;
2 su bardağı yoğurt,sarmisak
YAPILISI
Patlıcanları alacalı (çizgili) soyup uzunlamasına ikiye bölün. Parçalardan her birini uzunlamasına üç parça eşit parçaya bölüp bir santim uzunluğunda doğrayın. Bol tuzlu suda acı tadının çıkması için 20-30 dakika bekletin. Sudan çıkardığınız patlıcanı yıkayıp süzdükten sonra kağıt navluyla kurulayın.
.
Sıvıyağı derin bir tavada kızdırıp patlıcan ve biberi kızgın yağda, iyice yumuşayıncaya kadar kızartın. Sebzeleri el süzgeciyle tavadan alıp kağıt havlu serilmiş tabağa aktarın,
Sosu hazırlamak için; zeytinyağı ve kucuk dogranmis sarmısakları orta boy bir tencereye aktarın.
Domatesleri soyup tavla zarı formunda doğrayın ve salçayla birlikte tencereye aktarıp az toz seker , tuz ve karabiberi serptikten sonra sos tenceresini orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Sosu sık sık karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
En alta ben yogurt sosunu koydun siz en uste de kullanabilirsiniz...Kızarttığınız patlıcan ve biberi de yogurdun uzerine alıp üzerine domates sosunu gezdirin.az maydanoz dograyarak susleyelim..
AFIYET OLSUN!!!
Yorum Gönder