Malzemeler:
- 1 patates
- 2 çorba k.bulgur
- 1 çorba k.tereyağı
- 2 çorba k. un
- 1 tatlı k.biber salçası
- 1 çorba k.domates salçası
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- et suyu
- tuz
- rehyan
Hazırlanışı:
Soğanı ve sarımsağı tereyağında kavurun. Biraz kavrulduktan sonra söke unu da ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından salçalarını da ekleyin. Kavrulma tamamlanınca üzerine önce soğuk su, sonra sıcak su ve et suyunu vererek kaynamaya bırakın.
Diğer tarafta patatesleri oldukça minik küp doğrayarak haşlamaya başlayın. Bir süre haşlandıktan sonra üzerine bulguru da ekleyin. Yarı kıvamda pişince kaynayan çorbaya ekleyerek pişirmeye devam edin. En son ocaktan almaya yakın reyhanı da ekleyip bir taşım daha kaynatın.
samanyoluhaber.com
Yorum Gönder