Kendinize iyi bakın...
6 adet küçük boylu kemer patlıcan
1,5 su bardağı sıvıyağ(kızartmak için)
yarım çay kaşığı tuz ve karabiber
İç Malzemesi;
250 gram mantar
3 adet sivribiber
1 adet soğan
2 adet domates
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz,yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Sos İçin:
1 yemek kaşığı
1,5 su bardağı su
6 adet minik sivribiber
6 adet cherry domates
Patlıcanları pijamalı soyup tuzlu suda yaklaşık yarım saat bekletelim.İyice kurulayım ve kızmış olan yağda arkalı önlü kızartıp kağıt havlu serdiğimiz tabağa çıkaralım.
1 soğanı yemeklik doğrayıp 2 yemek sıvıyağda pembeleşene kadar kavuralım.Ardından sırayla ince kesilmiş sivribiberleri,doğradığımız mantarları,kıymayı ve en son kabuklarını soyup minik doğradığımız domates ,salça ve baharatları ilave edip hafif sulu kalacak şekilde pişirelim.Altını kapattıktan sonra ince kıyılmış maydanozuda ilave edelim.
Patlıcanları tencereye alıp bıçakla ortalarını yaralım ve tuz ve karabiber serpiştirip ortalarına iç harcımızı dolu dolu koyalım.
Her birinin üzerine 1 sivribiber ve minik domates koyup ,suda ezdiğimiz salçayıda karnıyarıkların üzerine gezdirelim.Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirebileceğiniz gibi 200 derece ısılı fırında 15 dakika fırınlayarakta pişirebilirsiniz.
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.