0
komposto



Ramazan ayının vazgeçilmezidir kompostolar. İşte size iftarda içinizi ferahlatacak buz gibi bir komposto tarifi.

Bu tarifi Gelibolu 17 ve Cafemisin ev sahipliğini yaptığı Ramazan Etkinlikleri-1’e gönderiyorum.



Malzemeler:

1 kilo şeftali

2 su bardağı dut kurusu

2.5 su bardağı şeker

4 litre su

5-6 adet karanfil



KOMPOSTO2



Yapılışı:

1-İlk olarak şeftalileri küp küp doğrayıp bir kaseye alıyoruz. Şeftalinin çekirdeklerini kenarlarında çok az şeftali kalacak şekilde kesiyoruz.



2-Tenceremize suyu, şekeri , şeftali çekirdeklerini, karanfili ve dut kurusunu koyup kaynatıyoruz.



3-Şeftali çekirdekleri kompostonun suyuna renk verecek



4-Kompostomuz kaynadıktan 10-15 dk. Sonra küp küp doğradığımız şeftalileri de ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz.



5-Pişen kompostomuzun içinden şeftali çekirdeklerini çıkartıp kaselere servis yapıyoruz.



6-Soğuyunca afiyetle içiyoruz. Hayırlı iftarlar…

Yorum Gönder

 
Top