KARANFİLLİ ŞEFTALİLİ KURU DUT KOMPOSTOSU
Ramazan ayının vazgeçilmezidir kompostolar. İşte size iftarda içinizi ferahlatacak buz gibi bir komposto tarifi.
Bu tarifi Gelibolu 17 ve Cafemisin ev sahipliğini yaptığı Ramazan Etkinlikleri-1’e gönderiyorum.
Malzemeler:
1 kilo şeftali
2 su bardağı dut kurusu
2.5 su bardağı şeker
4 litre su
5-6 adet karanfil
Yapılışı:
1-İlk olarak şeftalileri küp küp doğrayıp bir kaseye alıyoruz. Şeftalinin çekirdeklerini kenarlarında çok az şeftali kalacak şekilde kesiyoruz.
2-Tenceremize suyu, şekeri , şeftali çekirdeklerini, karanfili ve dut kurusunu koyup kaynatıyoruz.
3-Şeftali çekirdekleri kompostonun suyuna renk verecek
4-Kompostomuz kaynadıktan 10-15 dk. Sonra küp küp doğradığımız şeftalileri de ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz.
5-Pişen kompostomuzun içinden şeftali çekirdeklerini çıkartıp kaselere servis yapıyoruz.
6-Soğuyunca afiyetle içiyoruz. Hayırlı iftarlar…
Yorum Gönder