Yumuşak ve su böreği tarzında börekleri sevenler için harika bir börek.Fırında pişerken her defasında yeter artık kabarma şeklin bozulacak dediğim ama çıkarınca birden bire püf diye sönen börek, sufle börek,annemin her misafirine mutlaka pişirdiği börek :))Bu börek ramazan ayında iftar için yapılıp sahurdada yenebilir çünkü son derece hafif oluyor....
5 adet yufka
400 gram beyaz peynir
Bir kaç dal maydanoz
1 şişe soda
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı yoğurt suyu
2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ veya erimiş tereyağ
Bir kasede peynirleri ezip maydanozları içine ince ince kıyalım.Diğer tarafta süt,yumurta,yağ ve yoğurt suyunu iyice çırpın....
Tepsinin en altını yağlayıp kenarlardan taşmayacak şekilde bir yufkayı tepsiye yayalım.2,5 yufkayı alta kuru kuru bu şekilde yaydıktan sonra ortaya peynirli harcı dağıtalım.Kalan 2,5 yufkayıda böreğin üstüne kat kat kapatalım ve son kattan sonra böreği istediğimiz büyüklükte dilimleyip bir şişe sodayı böreğin üzerine gezdirip 5 dakika dinlendirelim.
Diğer sütlü karışımıda böreğin üzerine iyice gezdirip 180 derece ısılı fırında börek nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun.
Not:Bu börek içinde bol miktarda sıvı içerdiği için yüksek ısıda pişirmemenizi ve iyice kızarmasını özellikle tavsiye ederim birden pişerse hamurlaşabilir.
Yorum Gönder