Malzemeler:
- 2 adet patlıcan,
- 2 adet kabak,
- 2 adet patates,
- 7-8 adet yeşil sivri biber,
- 1 kase süzme yoğurt,
- 4-5 diş sarımsak,
- 2 adet domates,
- Kızartmak için sıvı yağ,
- Tuz,
- Patlıcanları alaca soyun, küp küp doğrayın. Tuzlu suda en az yarım saat bekletin.
- Kabak ve patatesleri de küp küp doğrayın,
- Biberlerin içlerini ve tohumlarını temizleyin, 2 cm uzunluğunda doğrayın.
- Domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın.
- Sırasıyla, patates, kabak, patlıcan ve biberleri kızartın yağlarını süzdürerek kayık tabağa alın. Domatesleri 2 diş sarımsak ile birlikte yarım yemek kaşığı sıvı yağında suyunu çekinceye kadar kavurun. Tuzunu ilave edin bir kenara alın.
- 3 diş sarımsağı az tuz ile ezin süzme yoğurt ile karıştırıp kızartmaların üzerine dökün. En son üzerine domates sosunu döküp servis yapın...
Yorum Gönder