Ama kahvaltı öylemi geçen hafta canım pişi isteyince hemen hamurunu yoğurup yanınada kavurmalı yumurta yaptım.Abartmıyorum sanıyorum o akşam double bardak ile 6-7 bardak çay içtim...Kahvaltı ile arası benim gibi iyi olanlardansanız iftarda kahvaltı fikri gerçekten çok cazip :)
150 gr kavurma
2-3 yemek kaşığı su
2 yumurta
tuz,karabiber
Kavurmamızı sahana alıp içine 2 yemek kaşığı su ekleyip kısık ateşte kavurmanın erimesini sağlıyoruz.Kavurma iyice eridiğinde kaşık ile 2 yere yumurta sarısı büyüklüğünde çukur açıp yumurtaları buraya kırıyoruz ve yumurtalar istediğimiz kıvamda pişene kadar pişiriyoruz.
Kavurmamızı sahana alıp içine 2 yemek kaşığı su ekleyip kısık ateşte kavurmanın erimesini sağlıyoruz.Kavurma iyice eridiğinde kaşık ile 2 yere yumurta sarısı büyüklüğünde çukur açıp yumurtaları buraya kırıyoruz ve yumurtalar istediğimiz kıvamda pişene kadar pişiriyoruz.
Not:Ekstra yağ kullanmayın lütfen....
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
Hamur malzemelerini iyice yoğurup ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.Unlanmış tezgaha hamurumuzu merdane ile yarım santim kalınlığında açıp çay bardağı ucu ile yuvarlaklar çıkartalım ve kızgın yağda önlü arkalı pişirelim.Hamur artarsa poşetleyip buzdolabında muhafaza edip ve ertesi gün tekrar pişirebilirsiniz.Gerçekten çok güzel kabaran ve tadı harika bir pişi oluyor...
(not :iftar saati acele ile ben kızmamış yağa attığım için bazı pişilerim çok kabarmamışlar .....)
Yorum Gönder