PORTAKALLI KAKAOLU SEKERPARE
Bu tarifi sevgili arkadasim Meneksenin sekerpare tarifine birkac sey ekliyerek ben gelistirdim...Cikolata sevenler nefis portakal aromasiyla bu tatliya bayilacaklar...
Gelelim tarifine.....
Malzemeler:
1 paket tereyagi (250 gr)
1 su bardagi pudra sekeri
2 paket vanilya
1,5 paket kabartma tozu
2 su bardagi+2 corba kasigi irmik
2 su bardagi + 2 corba kasigi un
(eger yogururken hamur kulakmemesi kivamina gelmediyse un ve irmik ilave edebilirsiniz bazan yagin kivami bile etkiliyor unun miktarini)
2 yumurta
2 adet portakal kaabugu rendesi
3 kasik tepeleme kakao
Uzeri icin findik
SERBETI:
5 su bardagi seker,6 su bardagi su,az limon
Yapilisi:
Once serbetimizi hazirlayalim...su ve seker bir tencereye alinir uzerine bir kac damla limon suyu da ilave edilip atese konur yaklasik 10 dk kaynadiktan sonra ocaktan alinip sogumaya birakilir.
Bir yogurma kabina yumusak tereyagi alinir,uzerine pudra sekeri ,portakal kabugu rendesi ilave edilir.Yumurtalar ,vanilyalar da ilave edilip irmik ve eledigimiz un ve kakao ,kabartma tozu yavas yavas ilave edilir.Hamur yogrulur ele yapismayan kulak memesi kivaminda bir haamur elde edene kadar un ve irmik ilave edilir...yogrulan hamurdan arzu edilen buyuklukte bezeler hazirlanir ve az margarinle yaglanmis tepsiye dizilir.Uzerlerine birer tane de findik ilavesinden sonra Onceden isitilmis 175 derecelik firina verilir.
Sekerparelerimizin alti kizarip uzeri de kuruyup az renk degistirdiginde firindan alinir.Soguk serbet sicak kurabiyelerimizin uzerine dokulur..kurabiyelerimizin serbetini tam cekmesini arzu edenler tepsiyi tekrar firina verip 2-3 dakika daha firinda tutabilirler sonra cikarip sogumaya birakilir.Soguyan sekerparelerimiz servise hazir ..
AFIYET OLSUN!!!!
Yorum Gönder