0

Malzemeler:
  • 3 adet orta boy kabak,

  • 2 adet havuç,

  • 1 adet patates,

  • 1 adet küçük soğan,

  • 1 yemek kaşığı tereyağı,

  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı,

  • 1 tepeleme yemek kaşığı un,

  • 2 su bardağı süt,

  • Tuz,

Yapılışı:
  1. Sebzelerin hepsi küçük küçük doğranır, bir tencerede üzerini biraz geçecek kadar su ilave edilerek haşlanır. Haşlanan sebzeler blendır ile ezilir veya tel süzgeçten geçirilir.

  2. Çorba tenceresinde un 1 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte kavrulur. Üzerine ezilmiş sebzeler ilave edilir karıştırılır. Topaklanma olacaktır, karıştırdıkça yok olur veya tekrar blendır ile ezebilirsiniz.

  3. 2 bardak süt, tuz ve zeytinyağı ilave edilir bir taşım kaynatılır. Ocaktan alınır.

  4. Arzu ederseniz limon suyu ve nane ilave ederek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top