Malzemeler:
- 3 adet orta boy kabak,
- 2 adet havuç,
- 1 adet patates,
- 1 adet küçük soğan,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı,
- 1 tepeleme yemek kaşığı un,
- 2 su bardağı süt,
- Tuz,
- Sebzelerin hepsi küçük küçük doğranır, bir tencerede üzerini biraz geçecek kadar su ilave edilerek haşlanır. Haşlanan sebzeler blendır ile ezilir veya tel süzgeçten geçirilir.
- Çorba tenceresinde un 1 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte kavrulur. Üzerine ezilmiş sebzeler ilave edilir karıştırılır. Topaklanma olacaktır, karıştırdıkça yok olur veya tekrar blendır ile ezebilirsiniz.
- 2 bardak süt, tuz ve zeytinyağı ilave edilir bir taşım kaynatılır. Ocaktan alınır.
- Arzu ederseniz limon suyu ve nane ilave ederek servis yapabilirsiniz.
Yorum Gönder