Bazıları ciğeri ne yer ne de dokunabilir,bense her hafta yesem bıkmam sanırım.Sitedeki ciğerli iç pilav ve ciğer sote gibi diğer tarifler aranmalarda çok üstte olunca ciğer kavurmayı da geciktirmeden eklemek istedim.Biz tadını çok beğendik,denemenizi tavsiye ederim.
Ciğerin yumuşak olmasının en önemli püf noktası 4-5 dakikadan fazla pişirmemek.Zaten çok yumuşak olduğu için hemen pişecektir....
500 gram küp doğranmış kuzu karaciğer
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet kesme şeker
1 adet beyaz soğan
1 adet sarı biber
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
15-20 adet minik mantar(büyükse ikiye kesin)
15-20 adet minik mantar(büyükse ikiye kesin)
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
üzeri için maydanoz
Teflon tenceremize sıvıyağ , piyazlık doğranmış soğan ve keseme şekeri koyup soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.Pembeleşen soğanlara ince uzun doğranmış renkli biberleri de ilave edip biberler yumuşayana kadar kavurmaya devam edelim.Saplarını aldığımız bütün mantarları yıkayıp kurulayalım ve tenceremize ilave edelim.Orta harlı ateşte pişirmeye devam ederken yıkayıp iyice süzdüğümüz ciğerleride ilave edip arada karıştırarak pişirelim.(ciğerler konulduktan sonra 5 dakika daha pişmesi yeterlidir)
Altını kapadığımız ciğere biber ve tuzunu ilave edelim Üzerine maydanoz serpiştitip sıcak sıcak sumaklı kurusoğan ve buz gibi ayran ile servise sunalım.
Afiyet Olsun....
Not:Sarı biber olması şart değil ,ben evde olduğu için koymak istedim.Ben tavuk ciğeri yiyemiyorum ama arzu edenler tavuk ciğeride kullanabilir.
Yorum Gönder