Çorba sonrasında pilav yada makarna yemek yerine bu salatayı et veya tavuğunuzun yanında hem salata hemde pilav-makarna olarak tüketebilirsiniz.Hem sıcak günlerde iyi bir aperatif hemde içindekiler nedeni ile çok besleyici...
Arpa Şehriye Salatası
1 su bardağı arpa şehriye(ben barilla kullandım)
2 adet közlenmiş kırmızı biber
3 dal taze soğan
1 büyük boy havuç
yarımşar demet dereotu ve maydanoz
5 adet karnişon turşu
10 adet yeşil turşulu zeytin
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
1 ttalı kaşığı tuz
Arpa şehriyeleri tuzlu kaynar suda yaklaşık 6-7 dakika haşlayın(dişe gelecek kıvamda olsun)Diğer malzemeleri minik minik doğrayın,havucu rendeleyin.Haşlanan şehriyeleri süzgeçten geçirip geniş bir karıştırma kasesine alın.Biraz ılınınca diğer makzemelerle harmanlayıp buzdolabında 2 saat kadar soğutun ve servis yapın.
Mantarlı Arpa Şehriye Salatası İçin tık tık....
Afiyet Olsun...
Yorum Gönder