0
İlk akşamın verdiği göz açlığı ile dün akşam evlerimizde kimbilir ne sofralar kurduk neler hazırladık.Peki hangisini doya doya yiyebildik? Saatler bu kadar uzun olunca bana bir bardak su bir çorba yeter mantığı her seneden daha fazla işliyor galiba bu sene:)



Çorba sonrasında pilav yada makarna yemek yerine bu salatayı et veya tavuğunuzun yanında hem salata hemde pilav-makarna olarak tüketebilirsiniz.Hem sıcak günlerde iyi bir aperatif hemde içindekiler nedeni ile çok besleyici...




Arpa Şehriye Salatası

1 su bardağı arpa şehriye(ben barilla kullandım)
2 adet közlenmiş kırmızı biber
3 dal taze soğan
1 büyük boy havuç
yarımşar demet dereotu ve maydanoz
5 adet karnişon turşu
10 adet yeşil turşulu zeytin
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
1 ttalı kaşığı tuz


Arpa şehriyeleri tuzlu kaynar suda yaklaşık 6-7 dakika haşlayın(dişe gelecek kıvamda olsun)Diğer malzemeleri minik minik doğrayın,havucu rendeleyin.Haşlanan şehriyeleri süzgeçten geçirip geniş bir karıştırma kasesine alın.Biraz ılınınca diğer makzemelerle harmanlayıp buzdolabında 2 saat kadar soğutun ve servis yapın.



Mantarlı Arpa Şehriye Salatası İçin tık tık....




Afiyet Olsun...

Yorum Gönder

 
Top