Belçika asıllı bir hamur tatlısıdır.
Malzemeler:
- 3 yumurta,
- 375 ml süt,
- 300 gr un,
- 80 gr tereyağı,
- 60 gr şeker,
- 1 tatlı kaşığı tarçın,
- 1 paket vanilya,
- 1 paket kabartma tozu,
- Yumurta, şeker ve margarini mikserle şekerler eriyinceye kadar çırpın.
- Un ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırın.
- Hamura azar azar süt ile unu ekleyerek iyice çırpın. Sonra vanilya ve tarçını ilave ederek karıştırın. Hamuru yarım saat kadar dinlendirin.
- Isıtılmış waffle makinesini sıvı yağ ile yağlayın, bir kepçe hamurdan dökerek altın sarısı rengini alana dek 5-6 dakika pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı işleme devam edin.
- İsteğe göre üzerine sadece pudra şekeri serperek veya çikolata-meyve sosları, kivi, muz, fındık gibi arzu ettiğiniz malzemelerle servis edebilirsiniz. Genellikle tutulan malzemeler, Çilek, dondurma, muz, kivi, sütlü çikolata veya çikolata.
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.