Nevsehirde pekmezle yapilan bir tur pudink tir ve kisin ozellikle yogurt corbasiyla beraber yenir veee ben cok severim bu pudinkin beyazi yani sutlusu de yapilir o da guzel olur bir ara onu da yapip eklerim.
PEKMEZLI PUDINK(BULAMAC)
Malzemeler;
1 cay bardagi uzum pekmezi
2 corba kasigi un
1 corba kasigi nisasta
4,5 cay bardagi su
1 tatli kasigi tereyagi
Yapilisi;
Un ve nisasta karistirilir,bir tencereye su,pekmez ve un,nisasta konup karistirilir un iyice kaybolunca ocak yakilir ve bir tel cirpiciyla karistirarak koyulasana kadar pisirilir.kaynayip ,koyulasinca arzuya gore 3 kucuk kaseye veya cukur bir tabaga dokulur.tereyagi tavaya alinir ve eriyip hafif sararinca bulamacin uzerine gezdirilir.ilk sicakligi cikinca sicak sicak servis yapilir soguyunca yag donacagindan sicakken yenir.Eger tereyagi kullanmak istemesseniz margarin de olur ama hic kullanmazsaniz bu lezzeti tam yakalayamazsiniz.
AFIYET OLSUN!!!
Benzer Yazılar
Köfteli tarhana çorbası
Köfteli tarhana çorbasıMalzemeler;200 gr. yağsız kıyma1 su bardağı ev yapımı tarhana1 yemek kaşığı [...]
Oct 18, 2012Acı biberli domatesli kışlık sos
ACI BİBERLİ DOMATESLİ KIŞLIK SOS Acı biberli domatesli kışlık sos yapımını tekrar yayınlıyorum. Sağo[...]
Oct 10, 2012Balli Dolaz..(Balli un helvasi)
Balli Dolaz bu tatli bir tur un helvasidir lezzeti de cok guzel Nevsehirde un helvasinin pekmezlis[...]
Jan 22, 2012Fasulye turşusu kavurması
Fasulye turşusu kavurmasıMalzemeler;1 kg taze fasulye2 adet kuru soğan1/2 çay bardağı sıvıyağ3 yemek[...]
Jul 10, 2010KURU KAYISI KAVURMASI
Bu tatli benim favori tatlilarimdandir.Yoresel bir tatlidir.Nevsehirde kuru kayisi cok tüketilir.ben[...]
Oct 15, 2008KURU KAYISI KAVURMASI
Bu tatli benim favori tatlilarimdandir.Yoresel bir tatlidir.Nevsehirde kuru kayisi cok tüketilir.ben[...]
Sep 04, 2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.