
Aslinda ben firin sutlaca da damla sakizi ekliyorum ama iki sutlac arasinda lezzet farki oldugunu dusundugum icin bu tarifi de ekliyorum.
DAMLA SAKIZLI SUTLAC
DAMLA SAKIZLI SUTLAC
Malzemeler;
1 su bardagi pirinc
8 su bardagi sut+yarim cay bardagi sut
1 su bardagindan 1 parmak eksik seker
1 corba kasigi nisasta
Tarcin
2 parca damla sakizi
Yapilisi;
~~Pirinc yarim saat-1 saat sicak suya islatilir ve yikanip beyaz suyunun gitmesi saglanir.Daha sonra 2,5 su bardagi sicak suyla yumusayip pisene kadar haslanir.
~~Seker ve sut bir tencereye konup kaynatilir,yumusayip pisen pirinc varsa suyuyla beraber sute katilir ve 5 dakika kisik ateste kaynatilir eger kivam aldiysa koyulastiysa nisastaya gerek kalmadan guzel bir lezzet elde edilir ama koyulasmadiysa nisasta kullanilir.
~~damla sakizlari 1 paket vanilya uzeine dokulerek bir ezecek yardimiyla guzelce ezilip kucultulur kolay erimesi icin.Nisasta ve damla sakizi karistirilir,uzerine yarim cay bardagi sut dokulup karistirilir.
~~Eriyen nisasta karistirarak sutlaca ilave edilir kaynayip koyulasinca kaselere alinir ve sogutulur .Buzdolabinda muhafaza edilir ,guzelce soguyunca uzerine tarcin serpip servisyapilir.
AFIYET OLSUN!!!
1 su bardagi pirinc
8 su bardagi sut+yarim cay bardagi sut
1 su bardagindan 1 parmak eksik seker
1 corba kasigi nisasta
Tarcin
2 parca damla sakizi
Yapilisi;
~~Pirinc yarim saat-1 saat sicak suya islatilir ve yikanip beyaz suyunun gitmesi saglanir.Daha sonra 2,5 su bardagi sicak suyla yumusayip pisene kadar haslanir.
~~Seker ve sut bir tencereye konup kaynatilir,yumusayip pisen pirinc varsa suyuyla beraber sute katilir ve 5 dakika kisik ateste kaynatilir eger kivam aldiysa koyulastiysa nisastaya gerek kalmadan guzel bir lezzet elde edilir ama koyulasmadiysa nisasta kullanilir.
~~damla sakizlari 1 paket vanilya uzeine dokulerek bir ezecek yardimiyla guzelce ezilip kucultulur kolay erimesi icin.Nisasta ve damla sakizi karistirilir,uzerine yarim cay bardagi sut dokulup karistirilir.
~~Eriyen nisasta karistirarak sutlaca ilave edilir kaynayip koyulasinca kaselere alinir ve sogutulur .Buzdolabinda muhafaza edilir ,guzelce soguyunca uzerine tarcin serpip servisyapilir.
AFIYET OLSUN!!!
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.