Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri
Bu borek de cok kolay ve cok begendigim bir borek .
BUZLU BOREK
Malzemeler;
6 adet haslanmis patates
3 yumurta
4 adet yufka
1 su bardagi sut
200gr beyaz peynir
yarim su bardagi siviyag
Yapilisi;
Patatesler rendelenir,ve diger sivi malzemeler,peynir guzelce karistirilir.Yufkanin biri tezgaha serilir ve hazirlanan malzemeden konup guzelce hertarafina yaglanir.daha sonra diger yufka serilir ve uzerine tekrar sivi malzeme konup yaglanir ayni islem 4 yufka bitene kadar yapilir ve en uste de surulup yufkalar guzelce rulo yapilir.ortadan ikiye kesilip yan yana konur ve dipfrizde donmasi icin birakilir 1 gece kadar kalabilir,daha sonra dipfrizden alinip buzdolabina konur ve henuz donken bicakla 2 ser santim kalinliginda enlemesine kesilir ve firin tepsisine yatik sekilde dizilerek onceden isitilmis firinda 200-220c de alti,ustu kizarana kadar pisirilir.sicak sicak servis yapilir.
AFIYET OLSUN!!!!
Yorum Gönder