SUCUKLU KURU FASULYE
Malzemeler;
2 su bardagi Kuru fasulye
1-2 bogum sucuk
1 corba kasigi salca
1 sogan
siviyag
tuz
YAPILISI:
Fasulyeler once yeteri kadar suyla 10 dakika haslanir.Daha sonra tencere ocaktan alinir ve uzeri cesmeden suyla doldurulur , kapagi kapatilip2-3 saat bekletilir.Fasulyelerin suyu suzulur ve bir duduklu tencereye yeterince siviyag dokulur bir sogan ince dogranip kavrulur
uzerine salca ilave edilir o da kavrulduktan sonra fasulyeler ilave edilir ve karistirilarak 2-3 dakika onlar da kavrulur,tuz ilave edilir ve suyu dokulup duduklunun kapagi kapatilip pisirilir .
Sucuk bir tavaya ince ince dogranip yaginin erimesi saglanir ekstra yag ilave edilmez,hafif kizarinca ocaktan alinir.Duduklunun kapagi acilir ve pismis olan fasulyelerin userine sucuk ilave edilip duduklunun kapagi kapatilir ve 1 -2 dakika tekrar ocagin uzerine konur ve ocaktan alinir.Yaninda karisik tursu veya salata guzel olur.
AFIYET OLSUN!!!
2 su bardagi Kuru fasulye
1-2 bogum sucuk
1 corba kasigi salca
1 sogan
siviyag
tuz
YAPILISI:
Fasulyeler once yeteri kadar suyla 10 dakika haslanir.Daha sonra tencere ocaktan alinir ve uzeri cesmeden suyla doldurulur , kapagi kapatilip2-3 saat bekletilir.Fasulyelerin suyu suzulur ve bir duduklu tencereye yeterince siviyag dokulur bir sogan ince dogranip kavrulur
uzerine salca ilave edilir o da kavrulduktan sonra fasulyeler ilave edilir ve karistirilarak 2-3 dakika onlar da kavrulur,tuz ilave edilir ve suyu dokulup duduklunun kapagi kapatilip pisirilir .
Sucuk bir tavaya ince ince dogranip yaginin erimesi saglanir ekstra yag ilave edilmez,hafif kizarinca ocaktan alinir.Duduklunun kapagi acilir ve pismis olan fasulyelerin userine sucuk ilave edilip duduklunun kapagi kapatilir ve 1 -2 dakika tekrar ocagin uzerine konur ve ocaktan alinir.Yaninda karisik tursu veya salata guzel olur.
AFIYET OLSUN!!!
Yorum Gönder