bu tarif aslinda 2 arkadasimin blogundan aldigim ve http://kayserimutfagi.blogcu.com/ malzemelerini , http://benar.blogcu.com/ de yapim asamalarini kullanarak ortaya cikardigim bir tarif.
KATMER POGACA
KATMER POGACA
Malzemer;
1su bardagi sut(ben yagli sut kullandim)
1 cay bardagi siviyag(ben biraz daha az kullandim)
2 yumurta
20 gr yas maya
2 cay kasigi tuz
2 cay kasigi seker
aldigi kadar un
Beyaz peynir,Maydanoz
100gr kadar tereyagi(aralarina surmek icin)
Corek otu veya hashas tohumu
Yapilisi;
~~Once az un bir legene konur ve ortasi havuz gibi acilip sicak sut,yasmaya,yumurta aklari,(sarilari uzerine surmek icin ayrilir)seker,tuz ,sivi yag ilave edilip maya eritilmeye calisilarak butun malzemeler karistirilir ve yumusak bir hamur yogrulur Un yavas yavas ilave edilir ve hamur guzel ce yogrulup hem yumusak bir hamur elde edilir hemde ele yapismamali.
~~Hamur hic bekletilmeden 3 esit parcaya bolunur ve her parca da tekrar 5 esit parcaya bolunur.
ilk 5 parca merdane yardimi ile bir pasta tabagi buyuklugunde acilir.bir tabaga ilk parca serilir ve uzerine eritilmis tereyagi bir firca yardimi ile surulur ,uzerine diger bezeler de acilarak 5 beze aralari yaglanarak ust uste serilir en ust de yaglanir ve buz dolabinda 30-35 dakika bekletilir.
~~Diger 2 beze de ayni sekilde islemlerden gecirilir.Buzdolabindan alinir ve Merdaneyle biraz daha buyutulur sonra yuvarlak acilan hamur once 8 esit parcaya bolunup sigara boregi gibi genis ,olan kisimlarina maydanozlu beyaz peynir konur ve yanlari ice katlanip sigara boregi sarar gibi rulo yapilir.Kagit serilmis tepsiye dizilir ve uzerine yumurta sarisi surulup corek otu veya hashas serpilir 40 dakika bekletilip onceden isitilmis 180c firinda alti,ustu kizarana kadar pisirilir.
iliyinca servis yapilir.
AFIYET OLSUN!!!
1su bardagi sut(ben yagli sut kullandim)
1 cay bardagi siviyag(ben biraz daha az kullandim)
2 yumurta
20 gr yas maya
2 cay kasigi tuz
2 cay kasigi seker
aldigi kadar un
Beyaz peynir,Maydanoz
100gr kadar tereyagi(aralarina surmek icin)
Corek otu veya hashas tohumu
Yapilisi;
~~Once az un bir legene konur ve ortasi havuz gibi acilip sicak sut,yasmaya,yumurta aklari,(sarilari uzerine surmek icin ayrilir)seker,tuz ,sivi yag ilave edilip maya eritilmeye calisilarak butun malzemeler karistirilir ve yumusak bir hamur yogrulur Un yavas yavas ilave edilir ve hamur guzel ce yogrulup hem yumusak bir hamur elde edilir hemde ele yapismamali.
~~Hamur hic bekletilmeden 3 esit parcaya bolunur ve her parca da tekrar 5 esit parcaya bolunur.
ilk 5 parca merdane yardimi ile bir pasta tabagi buyuklugunde acilir.bir tabaga ilk parca serilir ve uzerine eritilmis tereyagi bir firca yardimi ile surulur ,uzerine diger bezeler de acilarak 5 beze aralari yaglanarak ust uste serilir en ust de yaglanir ve buz dolabinda 30-35 dakika bekletilir.
~~Diger 2 beze de ayni sekilde islemlerden gecirilir.Buzdolabindan alinir ve Merdaneyle biraz daha buyutulur sonra yuvarlak acilan hamur once 8 esit parcaya bolunup sigara boregi gibi genis ,olan kisimlarina maydanozlu beyaz peynir konur ve yanlari ice katlanip sigara boregi sarar gibi rulo yapilir.Kagit serilmis tepsiye dizilir ve uzerine yumurta sarisi surulup corek otu veya hashas serpilir 40 dakika bekletilip onceden isitilmis 180c firinda alti,ustu kizarana kadar pisirilir.
iliyinca servis yapilir.
AFIYET OLSUN!!!
Yorum Gönder