EV YAPIMI PEYNIR
- Malzemeler;
1litre sut
Yarim cay bardagi beyaz sirke
Yapilisi;
1-Ben ciflikten aldigim sutu peynir yapmak icin kullaniyorum.Sut tencereye dokulur ve kaynamaya baslayinca sirke ilave edilip karistirilir daha sonra sut kesilir ve peynir olur sari bir su ortaya cikar tencerenin icindeki peynir ve su bir suzgecin icine dokulur ve once cesme acilip yikanir ve suyu suzdurulup bir kesenin icine bosaltilir suyunu tamamen suzmek icin uzerine agir bir sey konur ve 1 gece baskida bekletilip ertesi gunu acilir istenirse parcalanip tuzlanir istenirse ufalanip dipfrize atilir ve lazim oldukca cikarip kullanilir.
2-Vermis oldugum peynir tarifi sut kaynadigi icin daha garantili bir peynir tarifi Ben 5 kiloluk sutle yapiyorum ve bolca peynir cikiyor..Salamura Turk peyniri gibi olmuyor tadi cokelege benziyor ve tatli oluyor.Ben tuzlarim ve kahvaltida guzel oluyor ayrica pogaca yapacaksam bu peynirle salamura peyniri karistirip kullaniyorum ve bereketli oluyor.
3-Bu peynir uzun sure buzdolabinda bekletmeye uygun degil biraz zaman gecince tadi biraz aciyor onun icin ben peyniri tuzlayip birer kullanimlik buzdolabi posetlerine koyuyorum ve dipfrize atiyorum lazim oldukca cikarip kullaniyorum.
4-Yukaridaki resim baskidan aldigim suyu suzulmus ama daha ufalanip tuzlanmamis peynire ait.Birde salamura nasil yapilir insallah onu deneyip size yazarim.
!!!!!!!!!!!Ben bir ziyaretcimin yazdigi yorum üzerine hazirladigim peyniri salamura yaptim ziyaretcim denemis ve benim de deneyip bloguma yazmami rica etti bende oyle yaptim.peyniri hazirlayip suyunu süzdüm daha sonra pwyniri iri iri dilimledim.Bir tepsinin tabanina tuzu yaydim ve peynirleri o tuzu üzerine serdim arada bir ters cevirerek 2 gün buzdolabinda muhafaza ettim.Daha sonra bir kabin icine peynirleri alip üzerine su doldurdum az tuz serptim bu gün tam 2 ay oldu peynirim agzini kapatip buzdolabinda sakladigim halde tas gibi sapasaglam duruyor hic bir bozulma olmadi.tuzlu suyun icinden alip normal suya islatip 2 günde orda bekletip tuzunu aldim simdi tam kahvaltida yenilecek kivamda tabiki tam salamura peynirler gibi degil biraz daha cokelek havasi var malum maya kullanmadim.Afiyet ler olsuuun
AFIYET OLSUN!!!
Yorum Gönder