FIRINDA ALABALIK
Malzemeler;
1,5 kilo alabalik(6 tane)
2 domates
2 limon
2 sogan
az siviyag
tuz
YAPILISI;
Baliklarin once kafasi kesilir ve temizlenir.Daha sonra fileto kesilir yani keskin bir bicak yardimiyla balik kilcigindan ayrilir.Guzelce yikanir,ici tuzlanip ve limonlanip firin tepsisine yan yan dizilir.Domatesler ince dilimler seklinde dogranir ,soganlar da yarim ay seklinde dogranir ve baliklarin yan kisimlarina dizilir,limonun biri de yuvarlak daireler seklinde dogranir ve onlar da dizilir.uzerine de tuz atilir ve az yag dokulup firina verilir suyunu birakip cektikten sonra kontrol edilir iyice pisip kizarinca firindan alinir.Ilikken servis yapilir.Yanina Roka salatasi cok yakisir.
AFIYET OLSUN!!!
1,5 kilo alabalik(6 tane)
2 domates
2 limon
2 sogan
az siviyag
tuz
YAPILISI;
Baliklarin once kafasi kesilir ve temizlenir.Daha sonra fileto kesilir yani keskin bir bicak yardimiyla balik kilcigindan ayrilir.Guzelce yikanir,ici tuzlanip ve limonlanip firin tepsisine yan yan dizilir.Domatesler ince dilimler seklinde dogranir ,soganlar da yarim ay seklinde dogranir ve baliklarin yan kisimlarina dizilir,limonun biri de yuvarlak daireler seklinde dogranir ve onlar da dizilir.uzerine de tuz atilir ve az yag dokulup firina verilir suyunu birakip cektikten sonra kontrol edilir iyice pisip kizarinca firindan alinir.Ilikken servis yapilir.Yanina Roka salatasi cok yakisir.
AFIYET OLSUN!!!
Yorum Gönder