FIRINDA PATATESLI KOFTELER
Malzemeler;
6-7 iri patates
200 gr kiyma
1 yumurta
kofte harci
1/2 cay kasigi karbonat
Yarim demet maydanos
3 domates
2 sivri biber
2 corba kasigi salca(domates,biber salcasi karisik)
Tuz
Kizartmak icin sivi yag
YAPILISI:
Patatesler arzuya gore kucuk kucuk dogranir ve yikanir suyu suzdurulur ve az yagda uzerleri kabuk baglayip hafif sararana kadar kizartilir.Patatesler suzdurulerek alinir ve tepsiye dizilir.
Uzerine tuz atilir.
Kiyma,kofte harci,karbonat,az tuz ,yumurta ,1 kasik salca ve dogranmis maydanos az su ilavesiyle yogrulur .Biraz beklettikten sonra kucuk kucuk kofteler yapilir.Yanmaz tavaya 2 corba kasigi yag alinir ve koftelerde tava sallanarak hafif kizartilir.Kofteler tavadan alinir ve patateslerin uzerine guzelce dizilir.Ince dilimlenen domates ve biberler de koftelerin arasina dizilir.1kasik salca su ile civiltilip patateslerin uzerine gezdirilir,kaynamis su ilave edilir patateslerin hizasinda su dokulur eger istenirse tekraraz tuz ilave edilir ve firinda pismeye birakilir.Patateslerin rengi kizarip pisince firindan alinir ve ilikken servis yapilir.
AFIYET OLSUN!!!
6-7 iri patates
200 gr kiyma
1 yumurta
kofte harci
1/2 cay kasigi karbonat
Yarim demet maydanos
3 domates
2 sivri biber
2 corba kasigi salca(domates,biber salcasi karisik)
Tuz
Kizartmak icin sivi yag
YAPILISI:
Patatesler arzuya gore kucuk kucuk dogranir ve yikanir suyu suzdurulur ve az yagda uzerleri kabuk baglayip hafif sararana kadar kizartilir.Patatesler suzdurulerek alinir ve tepsiye dizilir.
Uzerine tuz atilir.
Kiyma,kofte harci,karbonat,az tuz ,yumurta ,1 kasik salca ve dogranmis maydanos az su ilavesiyle yogrulur .Biraz beklettikten sonra kucuk kucuk kofteler yapilir.Yanmaz tavaya 2 corba kasigi yag alinir ve koftelerde tava sallanarak hafif kizartilir.Kofteler tavadan alinir ve patateslerin uzerine guzelce dizilir.Ince dilimlenen domates ve biberler de koftelerin arasina dizilir.1kasik salca su ile civiltilip patateslerin uzerine gezdirilir,kaynamis su ilave edilir patateslerin hizasinda su dokulur eger istenirse tekraraz tuz ilave edilir ve firinda pismeye birakilir.Patateslerin rengi kizarip pisince firindan alinir ve ilikken servis yapilir.
AFIYET OLSUN!!!
Yorum Gönder