HAVUCLU SEPET KURABIYE
Malzemeler;
1 paket yumusak tereyagi
6 corba kasigi pudrasekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
aldigi kadar un
ust malzemesi;
1/2 su bardagi ceviz ici
4 buyuk havuc
3-4 corba kasigi toz seker
2 cay kasigi tarcin
4 corba kasigi pudra sekeri
Yapilisi;
Tereyagi ve pudra sekeri krema haline gelene kadar yogrulur.Daha sonra yumurta,vanilya,kabartma tozu ve un azar azar ilave edilir.yumusak bir hamur elde edilir.Bir kenarda 20 dakika dinlendirilir.
Havuclar rendelenir ve uzerine seker atilarak kisik ateste karistirilarak kavrulur.Havuclar suyunu salip tekrar cekinceceviz ici ve tarcin ilave edilip ocaktan alinir.Hamur 2 esit parcaya bolunur ve merdaneyle parcanin biri acilir yarim cm kalinliginda acilan hamurdan buyuk agizli bir su bardagiyla daireler kesilir.Dairenin kenarlari ellerle yukari dogru kaldirip canak sekli verilir ve icine havuclu ic harc konur,hamurdan parca kopartilir ve 2 tane cubuk yapilir ve birbirinin etrafinda dolanip sepetimize kulp yapilir.170 c onceden isitilmis firinda alti kizarip ustu az rengi degisene kadar pisirilir ve firindan cikar cikmaz cay suzgeciyle kurabiyelerin uzerine pudra sekeri elenir.ilk sicakligi cikinca servis yapilir.
AFIYET OLSUN!!!
NOT:Bu tarif stv deki OKTAY USTANIN Programinda yapilan kurabiye yarismasinda 1. olmustu.
1 paket yumusak tereyagi
6 corba kasigi pudrasekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
aldigi kadar un
ust malzemesi;
1/2 su bardagi ceviz ici
4 buyuk havuc
3-4 corba kasigi toz seker
2 cay kasigi tarcin
4 corba kasigi pudra sekeri
Yapilisi;
Tereyagi ve pudra sekeri krema haline gelene kadar yogrulur.Daha sonra yumurta,vanilya,kabartma tozu ve un azar azar ilave edilir.yumusak bir hamur elde edilir.Bir kenarda 20 dakika dinlendirilir.
Havuclar rendelenir ve uzerine seker atilarak kisik ateste karistirilarak kavrulur.Havuclar suyunu salip tekrar cekinceceviz ici ve tarcin ilave edilip ocaktan alinir.Hamur 2 esit parcaya bolunur ve merdaneyle parcanin biri acilir yarim cm kalinliginda acilan hamurdan buyuk agizli bir su bardagiyla daireler kesilir.Dairenin kenarlari ellerle yukari dogru kaldirip canak sekli verilir ve icine havuclu ic harc konur,hamurdan parca kopartilir ve 2 tane cubuk yapilir ve birbirinin etrafinda dolanip sepetimize kulp yapilir.170 c onceden isitilmis firinda alti kizarip ustu az rengi degisene kadar pisirilir ve firindan cikar cikmaz cay suzgeciyle kurabiyelerin uzerine pudra sekeri elenir.ilk sicakligi cikinca servis yapilir.
AFIYET OLSUN!!!
NOT:Bu tarif stv deki OKTAY USTANIN Programinda yapilan kurabiye yarismasinda 1. olmustu.
Sahtekar bu tarif resim benim aynisini kopyalayip kullanmissin ugrasip kendin yapsaydin
YanıtlaSil