Malzemeler;
1 kilo pirasa
yarim su bardagi pirinc
1 sogan
150-200gr kiyma
1 limon
1 corba kasigi tepeleme karisik salca (domates,biber salcasi)
sivi yag,tuz,baharat
Yapilisi;
Pirasalar guzelce yikanir ve ince ince dogranir bir legene su doldurulur ve tekrar yikanir bir suzgec kullanilarak hepsi sudan alinir.
~~Tencereye sivi yag dokulur ve sogan dogranip kavrulur,kiyma ilave edilip o da kavrulur, salca ilave edilip karistirilir ve dogradigimis pirasalar ilave edilir,arzuya gore baharat ilave edilir.
~~Pirasalar kisilmis ateste tencerenin kapagi kapatilarak kavrulur arasira karistirilir ki dibine tutmasin.Iyice suyunu birakip kendi suyuyla pisince uzerine 1,5 su bardagi kadar sicak su ilave edilir.
~~5 dakika kaynadiktan sonra yikamis oldugumuz pirinc ilave edilir ve az tuz ilave edilir,yarim limon suyu ilve edilir.istediginiz kadar eksilik verebilirsiniz.5 dakika daha pisirilir pirincler iyice pisip irilesmeden ocak kapatilir.Ilk sicakligi cikinca tabaga alinir ve uzerine istediginiz kadar limon ilavesiyle servis yapilir.
AFIYET OLSUN!!!Kisin Guzel bir sebze yemegi ozellikle eksi eksi,bol limonlu olarak ben cok seviyorum .
EKSILI PIRASA
EKSILI PIRASA
Yorum Gönder