0


KISIR

Malzemeler;
Yarim kilo ince bulgur(cig koftelik)
3 adet sogan
3 adet yesil sogan
1 demet maydanoz
2-3 kasik salca
tuz,karabiber,pul biber,isot,
1 limon
1 su bardagi sivi yag
suslemek icin,marul,
2 domates,1 salatalik
Yapilisi;
~~Bulgur bir legene dokulur ve az tuz ilave edilip uzerini kapatacak kadar kaynar su dokulup agzi kapatilir.
~~Bulgurun uzeri acilir ve ince ince dogranmis kuru sogan ilave edilir,salca ilave edilir.karistirilir.
~~bir tavaya yag konur ve guzelce kizdirilir.
~~Kizdirilan yag bulgurun uzerine dokulur ve karistirilir,dogranan yesil sogan,maydanoz da ilave edilir,baharatlar katilir ve guzelce karistirilir limon suyu ilave edilir.
Servis yaparken yaninda marul ve domates ,salatalik kullanilir
AFIYET OLSUN!!!

Yorum Gönder

 
Top