Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri
CIKOLATALI MERMER DESENLI KEK
Malzemeler;
4 yumurta
200gr yumusak margarin(ekmek ustu margarin 3 corba kasigi dolusu)
1cay bardagi sut
1+1/3su bardagi seker
1 cay bardagi yogurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kasigi kakao
100gr bitter cikolata
uzerine pudra sekeri
2-2,5 su bardagi un(hamur krema haline gelene kadar ilave edilir)
Yapilisi;
- Yumurtalarin beyazini ve sarilarini ayirdim.beyazlari az tuz ile,sarilari da seker ile guzelce cirptim sonra her ikisini de birlestirip tekrar cirptim.
- cikolatanin yarisi benmari usulu eritilir.Ben Mikrodalga firinda dusuk vatta 3 dakika da erittim.
- Cirpilan yumurtalara yogurt,margarin,sut ,elenerek kabartmatozu,az un ilave edilir dusuk ayarda karistirmaya devam edilir.vanilya da ilave edilir.2 su bardagi un eklendikten sonra hamurun kivami kontrol edilir.krema kivaminda kopuk kopuk olunca artik un ilave edilmez.
- Kek kalibimiz once guzelce yaglanir ve uzerine un serpilerek her tarafina bulasmasi saglanir.
- Yaptigimiz hamur 2 esit parcaya bolunur.parcanin birine eritilen cikolata(50 gr)ve elenerek 2 kasik kakao ilave edilir.Digerine birsey ilave edilmez.
- Kalibimiza bir yemek kasigi hamurdan alinir ve önce kokaolu hamurdan bir kasik alinip kalibin tabanina konur,sonra beyaz hamurdan alinip yanina konur ve bu kalibin tabani dolana kadar yapilir.sonra tekrar ust kata gecilip hamur bitene kadar kasik kasik bir siyah,bir beyaz hamurdan konur.hamur bittikten sonra bir kurdan veya temiz bir cöp sis yardimi ile hamurun icine batirilan cubukla ileri,geri sekiller verilir.
- Daha sonra önceden isitilmis 165 c lik firinda alti,ustu kizarana kadar pisirilir
- Pisen kekimiz sogumaya birakilir,soguyunca önce uzerine pudra sekeri serpilir ve sonra eritilen diger cikolata parcasi bir buzdolabi posetine konup,kosesinden bir kurdanla delinip kekin uzerine sekilli olarak gezdirilir.cikolata donunca,dilimlenerek servis yapilir
AFIYET OLSUN!!!!
Yorum Gönder