Sizlere guzel bir kahvaltilik tarifi vermek istiyorum yapimi kolay ve kendisi de lezzetli olan bir tarif.
KOLAY PIZZA(PEYNIRLI EKMEKLER)Malzemeler;
250 gr beyaz peynir
yarim demet maydanoz
1 cay bardagi sut
1 cay bardagi yogurt
2 yumurta
1 cay kasigi kabartma tozu
8 tane az pismis ekmek(tam pismemis,firinda kizarana kadar pisirilen ekmekler)
1-2 domates
2 aci sivri biber
Yapilisi;
Once beyaz peynir rendelenir,yumurtalar bir kaba alinir ve bir tel cirpiciyla cirpilir uzerine sut,yogurt,kabartmatozu ve peynir alinir dogranmis maydanoz ilave edilir iyice karistirilir.Ekmekler enlemesine ortadan ikiye kesilir ve bir firintepsisine kagit serilip onun uzerine dizilir peynirli karisimdan yeteri kadari bir kasikla alinir ve ekmeklerin uzerini kaplayacak sekilde yayilir.Uzerlerine kesilmis domates ve biber parcalari konup onceden isitilmis 200c firinda uzerleri kizarana kadar pisirilir ve firindan alip domateslerin uzerine kasar peyniri rendesi serpilir ve tekrar firina verilir peynirler eriyince cikarilir ve ilik olarak servis yapilir.kolay pizzalarimiz aci biberin de kattigi lezzetle daha guzel oluyor.
AFIYET OLSUN!!!Not istersenis sucuk da kullanabilirsinis peynirin uzerine koymak icin.
Bu ekmeklerin degisik boylari var ve ben yuvarlak olanlarini kullandim uzun olanlarini da kullanmak mumkun.Bu ekmekler yari pismis sekulde naylon torbalarin icinde satiliyor ve evde kendimiz de firinda 5 dakika daha pisirip sicak ve taze olarak tuketiyoruz.Turkiyede varmi bilmiyorum ama siz normal ekmegi dilimleyip veya bayat ekmeklerinizi ziyan olmasin diye boyle kullanabilirsiniz
KOLAY PIZZA(PEYNIRLI EKMEKLER)Malzemeler;
250 gr beyaz peynir
yarim demet maydanoz
1 cay bardagi sut
1 cay bardagi yogurt
2 yumurta
1 cay kasigi kabartma tozu
8 tane az pismis ekmek(tam pismemis,firinda kizarana kadar pisirilen ekmekler)
1-2 domates
2 aci sivri biber
Yapilisi;
Once beyaz peynir rendelenir,yumurtalar bir kaba alinir ve bir tel cirpiciyla cirpilir uzerine sut,yogurt,kabartmatozu ve peynir alinir dogranmis maydanoz ilave edilir iyice karistirilir.Ekmekler enlemesine ortadan ikiye kesilir ve bir firintepsisine kagit serilip onun uzerine dizilir peynirli karisimdan yeteri kadari bir kasikla alinir ve ekmeklerin uzerini kaplayacak sekilde yayilir.Uzerlerine kesilmis domates ve biber parcalari konup onceden isitilmis 200c firinda uzerleri kizarana kadar pisirilir ve firindan alip domateslerin uzerine kasar peyniri rendesi serpilir ve tekrar firina verilir peynirler eriyince cikarilir ve ilik olarak servis yapilir.kolay pizzalarimiz aci biberin de kattigi lezzetle daha guzel oluyor.
AFIYET OLSUN!!!Not istersenis sucuk da kullanabilirsinis peynirin uzerine koymak icin.
Bu ekmeklerin degisik boylari var ve ben yuvarlak olanlarini kullandim uzun olanlarini da kullanmak mumkun.Bu ekmekler yari pismis sekulde naylon torbalarin icinde satiliyor ve evde kendimiz de firinda 5 dakika daha pisirip sicak ve taze olarak tuketiyoruz.Turkiyede varmi bilmiyorum ama siz normal ekmegi dilimleyip veya bayat ekmeklerinizi ziyan olmasin diye boyle kullanabilirsiniz
Yorum Gönder