REISIN KAYIGI
Malzemeler;
6 adet ortaboy kemer patlican
1 corba kasesi beyazpeynir
4 adet yesil biber
2 adet domates
1/2 demet maydanos
1/2 demet dereotu
1 cay bardagi rendelenmis kasar peyniri
tuz
karabiber
siviyag
2-3 dis sarmisak
Yapilisi;
Patlicanlarimisi ocagin en yuksek isisinda kozluyoruz.Kabuklarini soyup borcam tepsiye yan yana diziyoruz.Patlicanlarin saplarini kesmiyoruz.Bir bicak yardimiyla ortalarini yariyoruz,sarmisaklari ince ince dograyip yarim caybardagi siviyag ile karistiriyoruz tuz attigimiz patlicanlarin iclerine ve uzerlerine yagin birazini kasikla dokuyoruz.
Ic harcini hazirlamaya basliyoruz.Beyaz peyniri rendenin iri tarafindan rendeliyoruz,uzerine domatesleri ve biberleri kucuk kucuk dogruyoruz.Maydanosu ve dereotunu da ince ince dograyip ilave ediyoruz.Ic harci iyice karistirip patlicanlarin icini ayni karni yarik gibi dolduruyoruz.Kasar peynirini de butun patlicanlarin uzerine paylastiriyoruz,birkac domates biber parcasiyla susleyip onceden isitilmis 170 c lik firinda 25-30 dakika uzeri kizarana kadar pisiriyoruz.Servis tabagina aliyoruz.
AFIYET OLSUN!!!NOT: BU TARIF OKTAY AYMELEK USTAYA AITTIR.Cok hafif ve lezzetli bir yemek ben cok begendim onemli olan patlicanlarin kisa surede kozlenmesi yani harli ateste kozlenmesidir firinin icinde kozlemek ayni sonucu vermiyor.
6 adet ortaboy kemer patlican
1 corba kasesi beyazpeynir
4 adet yesil biber
2 adet domates
1/2 demet maydanos
1/2 demet dereotu
1 cay bardagi rendelenmis kasar peyniri
tuz
karabiber
siviyag
2-3 dis sarmisak
Yapilisi;
Patlicanlarimisi ocagin en yuksek isisinda kozluyoruz.Kabuklarini soyup borcam tepsiye yan yana diziyoruz.Patlicanlarin saplarini kesmiyoruz.Bir bicak yardimiyla ortalarini yariyoruz,sarmisaklari ince ince dograyip yarim caybardagi siviyag ile karistiriyoruz tuz attigimiz patlicanlarin iclerine ve uzerlerine yagin birazini kasikla dokuyoruz.
Ic harcini hazirlamaya basliyoruz.Beyaz peyniri rendenin iri tarafindan rendeliyoruz,uzerine domatesleri ve biberleri kucuk kucuk dogruyoruz.Maydanosu ve dereotunu da ince ince dograyip ilave ediyoruz.Ic harci iyice karistirip patlicanlarin icini ayni karni yarik gibi dolduruyoruz.Kasar peynirini de butun patlicanlarin uzerine paylastiriyoruz,birkac domates biber parcasiyla susleyip onceden isitilmis 170 c lik firinda 25-30 dakika uzeri kizarana kadar pisiriyoruz.Servis tabagina aliyoruz.
AFIYET OLSUN!!!NOT: BU TARIF OKTAY AYMELEK USTAYA AITTIR.Cok hafif ve lezzetli bir yemek ben cok begendim onemli olan patlicanlarin kisa surede kozlenmesi yani harli ateste kozlenmesidir firinin icinde kozlemek ayni sonucu vermiyor.
Yorum Gönder