MALZEMELER:
1 bardak aşurelik buğday
1 bardak haşlanmış nohut
1/2 kg süzme yoğurt
Tuz
Taze nane ve maydanoz
HAZIRLANIŞI:
Buğdayımız bir gece önceden ıslatılır. Ertesi gün 5-6 bardak su ilave edilerek orta ateşte pişirilir. Süzme yoğurdumuz çırpılarak nohutlarla beraber buğdaylarımıza karıştırılır. İster soğuk ister sıcak olarak nane ve maydanoz ilave edilerek servis edilir.
Benzer Yazılar
Etli Yoğurt Çorbası
MALZEMELER250 gram kuzu etiYeteri kadar su5-6 çorba kaşığı yoğurt3 çorba kaşığı un2 çorba kaşığı ter[...]
Jan 27, 2014Etli Yoğurt Çorbası
MALZEMELER250 gram kuzu etiYeteri kadar su5-6 çorba kaşığı yoğurt3 çorba kaşığı un2 çorba kaşığı ter[...]
Jan 27, 2014Şehriyeli Pilav Tarifi
Şehriyeli Pilav Tarifi Genel BilgilerKategori : Pilav TarifleriMutfak : Türk MutfağıPişirme Yön[...]
Oct 24, 2013Pilav Üstü Çöp Şiş Tarifi
Pilav Üstü Çöp Şiş Tarifi Genel BilgilerKategori : Pilav TarifleriMutfak : Türk MutfağıUsta : E[...]
Sep 07, 2013İkbal Gürpınar İç Pilavı Tarifi
İkbal Gürpınar İç Pilavı TarifiGenel BilgilerKategori : Pilav TarifleriMutfak : Türk MutfağıUsta : İ[...]
Sep 07, 2013İkbal Gürpınar Bulgur Pilavı Tarifi
İkbal Gürpınar Bulgur Pilavı TarifiGenel BilgilerKategori : Pilav TarifleriMutfak : Türk MutfağıUsta[...]
Sep 06, 2013
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.