MALZEMELER:
20 adet hazır baklava hamuru
150 gr toz fıstık
2 adet portakal
4 bardak şeker
3 bardak su
200 gr tereyağı
YAPILIŞI:
Öncelikle portakallar kabukları ile beraber küçük küçük doğranarak kaynar suda bir taşım kaynatılarak suyu süzülür. Bir bardak şeker eklenerek 20 dakika kadar pişirilir. Baklava hamurlarının üzerine eritilmiş tereyağı sürülerek yufkalar ikişer ikişer ayrılır.
Benzer Yazılar
Hurmalı Mekik Tatlısı
MALZEMELER500 gram iri boy hurma1 su bardağı süt2 çorba kaşığı tepeleme irmik1 çay kaşığı tepeleme t[...]
Jan 27, 2014Hurmalı Mekik Tatlısı
MALZEMELER500 gram iri boy hurma1 su bardağı süt2 çorba kaşığı tepeleme irmik1 çay kaşığı tepeleme t[...]
Jan 27, 2014Ganaj Kremalı Ekmek Tatlısı
MALZEMELER:Ekmek Kadayıfı için:2 ½ Su Bardağı Buğday UnuSıvı Ayçiçek Yağı (75ml)1 Su Bardağı Toz Şek[...]
Jan 27, 2014Ganaj Kremalı Ekmek Tatlısı
MALZEMELER:Ekmek Kadayıfı için:2 ½ Su Bardağı Buğday UnuSıvı Ayçiçek Yağı (75ml)1 Su Bardağı Toz Şek[...]
Jan 27, 2014Çıtır Çikolata
MALZEMELER:Çikolatalı kahvaltı gevreği 1 su bardağı bitter çikolata Gıda termometresiYAPILIŞI:Bitter[...]
Jan 27, 2014Çıtır Çikolata
MALZEMELER:Çikolatalı kahvaltı gevreği 1 su bardağı bitter çikolata Gıda termometresiYAPILIŞI:Bitter[...]
Jan 27, 2014
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.