0


                               Keş (tuzlu kurutulmuş süzme yoğurt)



Bolu yöresine ait  keşli ve cevizli erişteyi, Bolu' da oturan kardeşime gittiğimizde yapmış,  ilk defa orada yemiştik. Çok beğenmiştik. Bu sömestr tatilinde Istanbul' da buluştuk. Gelirken, keşi (bizim için de getirmiş), erişteyi hatta cevizi bile getirmiş. Sağ olsun yaptı ve afiyetle yedik...Buradan kendisine tekrar teşekkür ediyorum, eline sağlık...

Malzemeler:
  • 500 gr ev eriştesi,
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz,
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş keş,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı, (azaltıp, artırabilirsiniz)
  • 2 tahta kaşığı zeytin yağı,
Yapılışı:
  1. Erişte istenilen dirilikte haşlanır, süzülür veya suyuna biraz sıvı yağı konularak suyu çektirilerek haşlanır.
  2. Rendelenmiş keş ve cevizin bir kısmı ayrılır, kalan keş ve ceviz 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 tahta kaşığı zeytin yağında kavrulur.
  3. Haşlanan eriştenin yarısı, uygun genişlikte tepsiye dökülür üzerine ayırdığımız ceviz ve keş serpilir. Kalan erişte üzerine eklenir. En son üzerine kavrulmuş ceviz ve keş dökülür. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top