Daha önce tarifini verdiğim Haşhaşlı Cevizli Burma Çörek hamuru ile haşhaşlı gözleme yapabiliriz. Miktarı kişi sayısına göre ayarlanır.
1-Bir kabın içinde haşhaşın üzerine, hamura sürülecek kıvama gelinceye kadar, sıvı yağ konulur ve karıştırılır.
2-Hamur hafif yağlanmış zemine yayılır, üzerine haşhaş -yağ karışımı sürülür, rulo yapılır. Tavaya sığacak büyüklükte parçalar kesilir.
3-Her parça yanlarından bastırılırak yassıltılır sonra tava büyüklüğüne getirilir. Isıtılmış teflon tavada her iki tarafı pişirilir. Pişerken gözelce kızarması için fırça ile bir miktar yağ sürülür.
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.