Daha önce tarifini verdiğim Haşhaşlı Cevizli Burma Çörek hamuru ile haşhaşlı gözleme yapabiliriz. Miktarı kişi sayısına göre ayarlanır.
1-Bir kabın içinde haşhaşın üzerine, hamura sürülecek kıvama gelinceye kadar, sıvı yağ konulur ve karıştırılır.
2-Hamur hafif yağlanmış zemine yayılır, üzerine haşhaş -yağ karışımı sürülür, rulo yapılır. Tavaya sığacak büyüklükte parçalar kesilir.
3-Her parça yanlarından bastırılırak yassıltılır sonra tava büyüklüğüne getirilir. Isıtılmış teflon tavada her iki tarafı pişirilir. Pişerken gözelce kızarması için fırça ile bir miktar yağ sürülür.
4- Kahvaltıda veya ikindi çayında, kahvaltı malzemeleri ile sıcak vaya ılık servisi yapılır.
Afiyet olsun...
Yorum Gönder