MALZEMELER :
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı kısırlık bulgur
2 ortaboy soğan
1 su bardağından biraz az sıvıyağ
yeşil soğan , maydanoz
karbiber , kırmızı biber , kimyon , tuz
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
YAPILIŞI :
Önce mercimekleri 4 su bardağı suyla haşlayalım mercimekler haşlanınca bulgurunu koyup şişmesini bekliyelim. Diğer tarafta tavamıza soğanlarımızı doğrayıp yağını ilave edip pembeleşinceye kadar kavuralım salçaları ve baharatlarıda ekleyip sosumuzun altını kapatalım. Şişen bulgurumuzu genişçe bir kaba boşaltıp sosunuda koyup yoğuralım önceden doğradığımız yeşil soğan ve maydanozlarıda ilave edip biraz daha yoğurup şekilendirip servis edelim.
Benzer Yazılar
SOĞANLI KIYMALI MIHLAMA ( SAMSUN YÖRESİ)
Çocukluğumuzda kahvaltıların kraliçesi, misafir geldiğinde kahvaltıda baş yeri alan kıymalı, bol soğ[...]
Nov 27, 2013SARIMSAKLI EKMEK TARIFI
Yemediğimiz ekmekleri değerlendirmek için sarımsaklı ekmek tarifiMalzemeler1 adet ekmekYarım çay bar[...]
Oct 19, 2013Zeytinyağlı-Domatesli Yeşil Mercimek Yemeği
Bu mercimekleri annem gönderdi. Bildiğimiz yassı ve[...]
Sep 25, 2013
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.