Türk mutfağının geleneksel damak tatları arasında ilk sıralarda yer alan tarhananın, sahip olduğu besin değerleriyle şifa kaynağı olduğu uzmanlarca da tescil edildi.
Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Beslenme Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarhananın geleneksel bir ürün olduğunu ve yaşatılması gerektiğini
Benzer Yazılar
Miktarı küçük, ama faydası büyük otlar
Hem yemeklerimize lezzet katıyor hem de iştahımızı açıyorlar. Sağlığımız açısından önemleri de cabas[...]
Feb 08, 2012Miktarı küçük, ama faydası büyük otlar
Hem yemeklerimize lezzet katıyor hem de iştahımızı açıyorlar. Sağlığımız açısından önemleri de cabas[...]
Feb 08, 2012Öksürük ve boğaz ağrılarını gidermede bire bir
Uzmanlar “Domateste antioksidan var ama salçada 3 kat daha fazlası var” diyor. Dolayısıyla kış mevsi[...]
Feb 05, 2012Her derde deva ceviz
Cevizde bulunan yüksek oranda omega-3 yağ asitleri kalp hastalıklarını, diyabeti, inmeyi, yüksek kan[...]
Feb 05, 2012Her derde deva ceviz
Cevizde bulunan yüksek oranda omega-3 yağ asitleri kalp hastalıklarını, diyabeti, inmeyi, yüksek kan[...]
Feb 05, 2012Bal hakkında bilmediklerimiz
Arı ve bal çağlar boyu bereketin, bolluğun, hatta gücün, ölümsüzlüğün ve dirilişin simgesi olarak ka[...]
Dec 08, 2011
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.