MALZEMELER :)
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğur
1 yumurta
1 paket toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
İÇ MALZEME :)
PATATESLİ HARÇ :
3 adet patates
tuz, kara biber
1 küçük soğan
soğanları kavurup haşlayıp rendelediğimiz patatesleride katıp baharatlarını dökelim.
PEYNİRLİ HARÇ :
Peynir maydanoz ve baharatlardan iç hazırlayalım.
YAPILIŞI :)
Kabımıza sıvı yağı yoğurdu yumurta akını (sarısını üzeri için ayıralım) toz mayayı, tuzu koyup karıştıralım unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamurumuzu hazırlıyalım. hamurun mayalanması için 10-15 d.k bekliyelim hamurdan küçük parçalar alıp avcumuzun içinde açıp iç malazemesinden koyup hamur uclarını birleştirip yuvarlıyalım ters çevirip yağladığımız fırın tepsimize dizelim. daha sonra üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu dökelim. önceden 250 derecede ısıttığımız fırınımızda kızartalım.
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğur
1 yumurta
1 paket toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
İÇ MALZEME :)
PATATESLİ HARÇ :
3 adet patates
tuz, kara biber
1 küçük soğan
soğanları kavurup haşlayıp rendelediğimiz patatesleride katıp baharatlarını dökelim.
PEYNİRLİ HARÇ :
Peynir maydanoz ve baharatlardan iç hazırlayalım.
YAPILIŞI :)
Kabımıza sıvı yağı yoğurdu yumurta akını (sarısını üzeri için ayıralım) toz mayayı, tuzu koyup karıştıralım unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamurumuzu hazırlıyalım. hamurun mayalanması için 10-15 d.k bekliyelim hamurdan küçük parçalar alıp avcumuzun içinde açıp iç malazemesinden koyup hamur uclarını birleştirip yuvarlıyalım ters çevirip yağladığımız fırın tepsimize dizelim. daha sonra üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu dökelim. önceden 250 derecede ısıttığımız fırınımızda kızartalım.
Yorum Gönder