Talaş Böreğini misafirlerime yada hafta sonlarında sık sık yaparım.Zahmetsiz,doyurucu ve lezzetli bir börek arıyorsanız denemenizi tavsiye ederim.
Dilerseniz et yerine tavukta kullanabilirsiniz.Ayrıca ben bu seferkini garnitür ile yaptım ancak vaktiniz var ise sebzeleri kendinizin haşlamasını öneririm.Çünkü bu şekilde hem daha sağlıklı hemde sebzeler(özelikle bezzelye)daha canlı görünecektir.
Milföyden Talaş Böreği
Dilerseniz et yerine tavukta kullanabilirsiniz.Ayrıca ben bu seferkini garnitür ile yaptım ancak vaktiniz var ise sebzeleri kendinizin haşlamasını öneririm.Çünkü bu şekilde hem daha sağlıklı hemde sebzeler(özelikle bezzelye)daha canlı görünecektir.
Milföyden Talaş Böreği
6 adet milföy hamuru
1 yemek kaşığı un
250 gram minik doğranmış et(dana veya kuzu ,ben kuzu kullandım)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 küçük kutu garnitür(yada evde haşlayacağınız bezelye,havuç,patates)
1 yemek kaşığı mısır(isteğe göre)
tuz,karabiber,kekik
1 adet yumurta sarısı
Öncelikle etlerimizi 1 su bardağı su ilavesi ile düdüklü tenceremizde 12 dakika kadar pişirelim.Pişen etleri sıvıyağ,garnitür ve baharatlarla birlikte tavaya alıp bir kaç dakika kavuralım.(böylece baharatlar ve sebzeler et ile bütünleşmekte)
Dondurucudan çıkardığımız milföylerimizi(ben iglo kullandım) biraz çözdürüp un yardımı ile her birini biraz inceltelim.
Soğuyan iç harcımızdan milföyün ortasına yeteri miktarda koyup dört yanından kapatalım.Yumurta sarısı sürdüğümüz böreklerimizi 180 derece ısılı fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
Dondurucudan çıkardığımız milföylerimizi(ben iglo kullandım) biraz çözdürüp un yardımı ile her birini biraz inceltelim.
Soğuyan iç harcımızdan milföyün ortasına yeteri miktarda koyup dört yanından kapatalım.Yumurta sarısı sürdüğümüz böreklerimizi 180 derece ısılı fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
Afiyet Olsun...
Yorum Gönder