0

Malzemeler:
  • 4 parça tavuk göğsü,
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 1 tatlı kaşığı köri,
  • 1 yemek kaşığı soya sosu,
  • 1 yemek kaşığı sirke,
  • Tuz, zencefil, karabiber, pul biber, kimyon, kekik,
  • Galeta unu,
  • Kızartmak için sıvı yağı,
Yapılışı:
  1. Tavuk göğüs eti ince ince kesilir, fileto haline getirilir. Etler bütün olarak kullanılır veya üçgen parçalara kesilir.
  2. Bir kabın içinde yoğurt, köri, pul biber, kimyon, kekik, soya sosu, zencefil, sirke ve tuz konularak karıştırılır. Etler içine konularak karıştırılır.. Buzdolabında en az 2 saat bekletilir. 
  3. Daha sonra tavuk etleri sosun içinden çıkarılır, galeta ununa bulanır kızgın yağda kızartılır. Kızartılan  parçalar kağıt havlu serilmiş tabak üzerine alınır.
  4. Pilav ve patates kızartması ile servis yapılır.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top