Malzemeler:
- 4 parça tavuk göğsü,
- 1 su bardağı yoğurt,
- 1 tatlı kaşığı köri,
- 1 yemek kaşığı soya sosu,
- 1 yemek kaşığı sirke,
- Tuz, zencefil, karabiber, pul biber, kimyon, kekik,
- Galeta unu,
- Kızartmak için sıvı yağı,
- Tavuk göğüs eti ince ince kesilir, fileto haline getirilir. Etler bütün olarak kullanılır veya üçgen parçalara kesilir.
- Bir kabın içinde yoğurt, köri, pul biber, kimyon, kekik, soya sosu, zencefil, sirke ve tuz konularak karıştırılır. Etler içine konularak karıştırılır.. Buzdolabında en az 2 saat bekletilir.
- Daha sonra tavuk etleri sosun içinden çıkarılır, galeta ununa bulanır kızgın yağda kızartılır. Kızartılan parçalar kağıt havlu serilmiş tabak üzerine alınır.
- Pilav ve patates kızartması ile servis yapılır.
Yorum Gönder