0

Kız kardeşim ameliyat oldu. Ameliyattan eve geldi, aynı zamanda oğlu grip oldu. Oğuz'un ateşi 39.7'e kadar çıktı. Ameliyatın öncesinde ve sonrasında işler inanılmaz yoğundu falan derken tam 20 gündür bloğuma hiç bir şey yazmamışım.

Son derece kolay ve bir o kadar lezzetli tarifle karşınızdayım.Aman canım hazır İnegöl köfte almışım yaparım bir ızgara demeyin mutlaka deneyin. Benim kurtarıcı yemeğim bu. Her yiyen bayılıyor. Kesinlikle ızgaradan daha çok beğeneceksiniz. Köfteler puf puf şişiyor. Izgara İnegöl köfteyi gelin İnegöl'de yiyin :)

Kış olduğu için tarifte domates ve biber yok. Kışın bizim eve domates ve biber girmiyor. Yazın yapacaksanız bu tarife domates ve biberi ekleyin.

Malzemeler:
  • 1 kg hazır İnegöl köfte
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 yada 3 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • İstenirse biber ve domates
Yapılışı:
  1. Patatesleri soyun. Yuvarlak yuvarlak kesin ve tavada arkalı önlü hafif pembeleşinceye kadar kızartın. (Patatesler çabuk pişsin diye yapıyoruz. İnegöl köfteleri kızartmayın sakın.)
  2. Kızarttığınız patatesleri borcama dizin. Üstlerine de İnegöl köfteleri dizin. Üstüne sulandırdığınız domates salçasını da dökün. İsterseniz yuvarlak yuvarlak doğradığınız domatesleri ve bütün bütün biberleri de koyun. 200 derece de köftelerin üstü kızarana kadar pişirin. Yemeğe yağ da koymuyorum. Köfte zaten yağını salıyor.

Yorum Gönder

 
Top