Annelerimizin küçükken hemen hemen hepimize yaptığı nefis tatlı. Bende şimdi oğluşuma yapıyorum. Oldukça da hafif bir lezzet. Eşimde çok seviyor etimek tatlısını..
Herkese şimdiden güzel bir Pazar günü diliyorum.
Malzemeler:
10 adet tuzsuz etimek
Kreması için;
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 kaşık tereyağ veya margarin
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Şerbeti için;
1.5 bardak şeker
2 su bardağı su
Yapılışı:
Öncelikle şerbetimizi yapıp etimelerimizi dizmiş olduğumuz tepsimize döküyoruz. Her tarafına eşit dökmeye gayret edin.
Etimekler şerbeti çekerken diğer tarafta kremamızı hazırlıyoruz. Tenceremize tereyağını koyup eritin üzerine unu ekleyip birkaç dakika kavurun ve soğuk sütü ekleyip topaklanmasına izin vermeden çırpmaya başlayın. Yavaş yavaş da şekeri ve vanilyayı da katıp kaynayana kadar karıştırıyoruz. Yoğunlaşıp kaynamaya başlayan kremamızı ocaktan alıp etimeklerimizin üzerine döküyoruz.
Tatlımız soğuduktan sonra üzerine ister ceviz , fındık yada tarçınla süsleyip servis yapıyoruz. Afiyetler olsun…
Yorum Gönder