Kapuska severmisiniz? Ben küçükken hiç sevmezdim.Çünkü ailem için kapuska demek içinde ilikli kemikli etlerin bulunduğu ağır bir kış yemeği....
Evlendikten sonra aldığım ilk lahana ile kafama göre yaptığım lahana yemeğinin tadını o kadar çok seviyorumki aslında ben bir kapuska severmişim demekten alamıyorum kendimi :)
KAPUSKA
1 küçük beyaz lahana
1 adet kurusoğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı et suyu(veya normal su)
2-3 adet kırmızı acı süsü biberi veya 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tuz,1 adet kesme şeker
Tenceremize küp küp doğranmış soğanlarımızı ve sıvıyağımızı alıp soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz.Daha sonra içine salçalarımızı ,ince kıydığımız lahaları,şeker,tuz ve biberide ilave edip lahanalar sönene kadar(hacmi küçülene kadar)kavuruyoruz.
En son içine et suyumuzu veya normal suyumuzu ilave edip düdüklü tenceremizde 10 dakika,normal tenceremizde ise yaklaşık 25 dakika lahanalar istediğimiz yumuşaklığa gelene kadar pişiriyoruz.(yemek çok fazla sulu olmamalı!)
Afiyet Olsun...
Yorum Gönder