Pancar turşusunu özellikle salata da çok seviyorum. Bir çok restaurantta rastlamışsınızdır. Bende Hayat Cemresinde görünce yapmaya karar verdim. Hatta bitmek üzere bile yenisini yapmaya niyetleniyorum sizde pancarların zamanı geçmeden yapın derim nefis oluyor… Üstelik o rengi yok mu harika ötesi…
Malzemeler;
3 adet orta boy kırmızı pancar
5-6 adet sarımsak
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Pancarları koyacağınız kavanozun yarısı kadar üzüm sirkesi yarısı kadar su
Yapılışı:
Pancarları iyice yıkadıktan sonra içi su dolu tencereye koyup pancarlar yumuşayana kadar haşlayın. (Çatalla yumuşadığını kontrol edebilirsiniz.)
Haşlanan pancarlar soğuduktan sonra kabuklarını soyun zaten kabuklar çok çabuk soyulacaktır.
İster salatalar da ister yemeklerin yanın da servis edin.
Afiyet olsun..
Yorum Gönder