Önce derin dondurucuda bütün olarak sakladığım etimi hafif çözdürüp ince ince dilimliyorum
Hafif yağ koyarak tavada da önce hızlı ateşte (sulanmasın diye ) daha sonra kısık ateşte iyice kızarıyorum.
Dürüm lavaşlarımızı yapmak için ;
.2 su bardağı un
.1 çay kaşığından az kabartma tozu
.1 çay kaşığından az tuz koyarak kıvamlı güzel bir hamur yoğuralım hamurdan cevizden büyük parçalar alıp unlayarak tavamızın büyüklüğü kadar ve ince bir şekilde açalım
Teflon tavamızda kısık ateş ocağımız da alt üste ederek pişirelim.
Lavaşlarımız kullanacağımız zamana kadar kuruyabilir kullanmadan önce bir bez üzerinde tek tek su çiliyerek ıslatıp beze saralım dürüm yapmak için kullanalım. :)
Yorum Gönder