2 yemek kaşığı toz şeker, veya pudra şekeri, (tatlı olmasını isterseniz, şeker miktarını artırabilirsiniz,
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
1 çay kaşığının ucu ile karbonat,
Yarım limon suyu,
Çay kaşığının ucu ile tuz,
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Yapılışı:
Sütün içine limon suyunu sıkın 1 dakika kadar bekletin,
Elenmiş un, şeker, tuz, karbonat ve kabartma tozu nu ayrı bir kapta karıştırın.
Yumurta süt ve erimiş yağı bir birine karışıncaya kadar iyice çırpın.
Kuru maddelere ekleyek pürüzsüz koyu akışkan bir karışım elde edilinceye kadar karıştırın. daha fazla karıştırmayın. ( Boza kıvamında olacak. Koyu ise süt, sıvı ise un ilave edebilirsiniz)
Teflon tavayı ocağın orta bölümüne alın kızdıktan sonra , küçük kepçe ile hamur alıp tavanın ortasına dökün. Üzeri göz göz olunca spatula ile ters çevirin diğer yüzünü pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı işleme devam edin. 10 tane pankek çıktı benim ölçülerim ile.
Yorum Gönder