0


İlk kurabiye denememi yeğenim Aslı' nın yeni bebeği olan arkadaşı için hazırladım. Şeker hamurunu daha önce yazdığım tarife göre yapabilirsiniz.

Malzemeler:
  • 250 gr katı yağ, (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri- 200 gr,
  • 2 adet yumurta,
  • 500 gr un,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 çay kaşığı tarçın,
  • Bir çimdik tuz,
Yapılışı:
  1. Yağ ve şekeri mikser ile krem haline gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları içine kırıp tekrar çırpın.
  2. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu birlikte eleyin.
  3. Yumurtalı karışımı, tarçını ve vanilyayı unun içine katıp birlikte yoğurun.
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun. (Elinize yapışıyorsa un, toparlanmıyor ise bir tatlı kaşığı süt ilave edin.)
  5. Hamuru hava almayacak şekilde sarıp buzdolabında  yaklaşık 1 saat dinlendirin. Hamuru açarken kolaylık olacaktır.
  6. Un serpilmiş tezgahta hamuru 0,5 cm kalınlığında açın, istediğiniz kalıplarla kesin, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizin. Fırına koymadan önce fazla kabarmamaları için kurabiyelerin üzerini kürdan ile bir kaç yerinden delin,
  7. 175 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri fırın ızgarası üzerinde oda sıcaklığına gelinceye kadar soğutun.
  8. Üzerlerini hazırladığınız renkli şeker hamurları ile zevkinize göre süsleyin...
Kolay gelsin...

Yorum Gönder

 
Top