İlk kurabiye denememi yeğenim Aslı' nın yeni bebeği olan arkadaşı için hazırladım. Şeker hamurunu daha önce yazdığım tarife göre yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 250 gr katı yağ, (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri- 200 gr,
- 2 adet yumurta,
- 500 gr un,
- 1 çay kaşığı kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- 1 çay kaşığı tarçın,
- Bir çimdik tuz,
- Yağ ve şekeri mikser ile krem haline gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları içine kırıp tekrar çırpın.
- Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu birlikte eleyin.
- Yumurtalı karışımı, tarçını ve vanilyayı unun içine katıp birlikte yoğurun.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun. (Elinize yapışıyorsa un, toparlanmıyor ise bir tatlı kaşığı süt ilave edin.)
- Hamuru hava almayacak şekilde sarıp buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin. Hamuru açarken kolaylık olacaktır.
- Un serpilmiş tezgahta hamuru 0,5 cm kalınlığında açın, istediğiniz kalıplarla kesin, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizin. Fırına koymadan önce fazla kabarmamaları için kurabiyelerin üzerini kürdan ile bir kaç yerinden delin,
- 175 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri fırın ızgarası üzerinde oda sıcaklığına gelinceye kadar soğutun.
- Üzerlerini hazırladığınız renkli şeker hamurları ile zevkinize göre süsleyin...
Yorum Gönder