Malatya yöresinin nefis yemeklerinden SIKMA KÖFTE tarifini vermek istiyorum .Yemeğimiz ismini köftelerin avuç içerisinde yuvarlanırken bastırılmasından dolayı almıştır.Tabiki Malatya nın bütün köftelerinde olduğu gibi bu köftede biraz oyalayıcı el mahareti isteyen bir yemek . Malatya lılar en az haftada bir kere bulgurlu yemekler, malum köfteler yemeyince karnımız doymuyor .Napalım böyle işte.
MALZEMELER:
KÖFTE HAMURU İÇİN:
2 Su bardağı yarma bulgur(siz eğer bulamassanız 1,5 su bardağı kısırlık bulgur yarım su bardağı un karıştırarak kullana bilirsiniz)
SOS MALZEMELERİ
1 İri boy soğan
1 Yemek kaşığı biber salçası
2 tane yeşil biber
1 orta boy domates(veya domates salçası)
Yarım demet maydanoz
2 Yemek kaşığı sıvı yağ,
2Yemek kaşığı tere yağı
Tuz ,karabiber, kırmızıbiber
YAPILIŞI:
Önce hamur kabımıza yarma bulgur umuzu koyalım ,tuzunu katalım azar, azar su ilave ederek çok yumuşak olmayacak şekilde, hamurumuzu yoğuralım.Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alıp avcumuzun ortasında yuvarlayıp,sonunda hafif bastırıp bir kaba doldurmaya başlayalım bu işlemi hamur bitene kadar yapalım.
Hamurumuzun yuvarlama işi bittikten sonra .Büyük bir tencerede su kaynatalım biraz içerisine tuz atalım köfteleri koyup haşlatalım tahminen 15,20dk yeterlidir .köfteleri süzüp bekletelim.
Tavamıza yağı koyalım ,soğanı küçük küp şeklinde doğrayalım.Bir taraftan kavurmaya başlayalım arkasından biberleri minik doğrayıp koyalım kavrulunca domatesleri de küp doğrayıp katalım salçayı baharatları da ilave edip bu karışıma köfteleride katıp bir iki çevirelim ,ocağımızı kapatalım .CACIK VE TURŞU EŞLİĞİNDE SERFİS EDELİM AFİYETLER OLSUN:))))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder