Malzemeler:
- 300 gr kuş başı dana eti,
- 2 tahta kaşığı zeytinyağı,
- 2 adet kuru soğan,
- 2 su bardağı iç bezelye,
- 2 orta boy patates,
- 3 diş sarımsak,
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası,
- Tuz, karabiber,
- Patatesleri küp küp doğrayın, yıkayıp süzdükten sonra kızartıp bir tarafta bekletin.
- Kuş başı etlerini düdüklü tencerede 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip yağına kalıncaya kadar pişirin.
- Etlerimiz piştikten sonra küp doğranmış soğanları ekleyip kavurun. Salçaları ilave edin salçanın kokusu gidinceye kadar kavurun.
- Ezilmiş sarımasakları, bezelyeleri, tuzu ve karabiberi katıp 5-10 dakika kapak kapalı olarak kavurun.
- Sonra üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ilave edin, 15 dakika pişirin. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine kızarmış patates koyun, maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Yorum Gönder