0

Malzemeler :

  • 4 Su B. Un
  • 3 Çorba K. Sıvıyağ
  • Tuz
  • Su
Pırasalı Harcı İçin:
  • Yarım Kg. Pırasa
  • 100 Gr. Kaşar Peyniri
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
Peynirli Harcı İçin:
  • 250 Gr. Lor Peyniri
  • 150 Gr. Beyaz Peynir
  • 6 Çorba K. Ekmek Kırıntısı
Arakatları İçin:
  • Sıvıyağ
  • Tereyağı
Üzeri İçin:
  • 1 Yumurta

Hazırlanışı
Un, sıvıyağ, tuz ve kulak memesi yumuşaklığına gelmesi için alabildiği kadar suyu koyup yoğuruyoruz. Hamuru yoğurduktan sonra dinlendiriyoruz. İç harcı için, pırasayı ince bir şekilde doğrayıp biraz sıvıyağ ile birlikte kavuruyoruz.

Tuz ve karabiberini ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Kaşar peyniri küp küp doğruyoruz. Peynirli iç harcı için, lor, beyaz peynir ve ekmek kırıntısını harmanlıyoruz. Hamur dinlendikten sonra 3 bezeye bölüyoruz. Tepsimiz büyüklüğünde hamurları açıyoruz. Açtığımız hamurlara sıvıyağ sürüyoruz.

Hamurun alt kısmını içe doğru kapatıyoruz. Peynirli iç harcın yarısını koyup diğer taraflarıda içe doğru katlıyoruz. Elimizle iyice üzerine bastırarak yağlanmış tepsinin alt tabanına koyuyoruz. Aynı işlemi 2. hamurla pırasalı harcı kullanarak yapıyoruz.

Tepsinin üzerine 2. kat olarak koyup yine bastırıyoruz. 3. hamura peynirli harcın diğer yarısını koyarak aynı işlemi yaparak tepsiye koyuyoruz. Elimizle üst üste koyduğumuz 3 hamuru tepsiyi kaplayacak şekilde bastırıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Yorum Gönder

 
Top