0

Bursa'mıza özel tatlardan biridir. Ben çok severim. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Tarif PÇDS -75 etkinliği sahibi sevgili Evren'e gidiyor.

Ben hamurunu kafama göre yaptım. Akşam işten çıktıktan sonra yaptığım için mayalı hamur yapamadım. Aslında hamuru mayalı olur. Siz isterseniz mayalı hamurdan yapabilirsiniz. Ama emin olun böylede çok güzel oluyor.

Malzemeler:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 125 gr margarin
  • 1 aida çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri ( Ben toz şekeri robotta çekiyorum.)
  • 1 adet kabartma tozu ve vanilin
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 4-5 su bardağı un ( tahmini)
  • 2 yumurtanın 1 adet beyazı ayrılacak
  • Üzerine susam
  • İçi için : 1 su bardağı sıvı tahin, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı dövülmüş ceviz (cevizi mutfak bezinin arasına koyup havanın altı ile vurarak iri taneli cevizler elde ediyorum.) ve tarçın
Yapılışı:
  1. 3 su bardağı un dahil , şeker, yumurta, yağlar, kabartma ve vanilya, yoğurtla hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Elimize yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ekliyoruz. Buzdolabında yaklaşık 30 dk bekletiyoruz.
  2. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp, merdane yardımı ile dikdörtgen açmaya çalışıyoruz. Boyu ne kadar olduğu önemli değil ama eni yaklaşık 10 cm. olsun. Kenarlarını bıçakla kesip düzgün bir dikdörtgen olmasına dikkat ediyoruz.
  3. Hamurun üstüne kaşık yardımı ile önce tahini, sonra üstüne yine kaşıkla serperek toz şekeri, sonra tarçını, en sonda cevizi serpiyoruz. 1 kenarından biraz kalın katlayarak, katlaya katlaya sona kadar getiriyoruz. Şerit haline getirdiğimiz hamurumuzu 2 parmak kalınlığında kesiyoruz.
  4. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz. Üstlerine yumurta akını sürüyoruz. Sonra üstlerine susam serpiyoruz. 180 derecede üstleri kızarana kadar yaklaşık 30 dk. pişiriyoruz.


Yorum Gönder

 
Top